dijous, 15 de maig del 2008

Excursió al Montseny per veure al meu Mamut.

Excursió al Montseny

el dissabte, 24 de maig.

 

On em trauré el meu Mamut de la caputxeta i tots vosaltres podreu veure'l i tocar-lo.

 

INFORMACIÖ SOLS PER ALS QUI

HAN CONFIRMAT LA SEVA ASSISTENCIA

 

 

En aquest moment s'han apuntat unes 27 persones (23 adults i 4 nens) més 7 o 8 que no saben si podran venir, més els 4 follets i alguna fada i molts animalons. Ens trobarem tots al bar "Plaça L'Estació" que hi ha a la plaça de l'estació del tren de Sant Celoni davant l'estació a les 10,30 del matí del dissabte 24 de maig, tant els qui arribin amb el tren com els qui van en cotxe, a fi que  els qui no tenen cotxe puguin pujar als cotxes del qui en tenen. Pel que sembla, tenim cotxes per pujar cap al Montseny de sobres per tothom. La plaça és gran per aturar-hi els cotxes.

Allà, la Pepi i en Toni ens explicaran el lloc exacte, però, perquè estigueu més tranquils, jo us ho explico ara.

Sortint de Sant Celoni per la carretera que va al poble de Montseny i a Seba, més amunt de Sant Esteve de Palautordera, just abans d'arribar on marca el Km. 11, travessarem per la carretera l'únic pont de pedra que passa el riu Tordera. Just abans del pont hi ha el restaurant Can Cuera.

 S'aparquen els cotxes just passat el pont, en un camí lateral que hi ha a mà dreta i marxarem cap al punt escollit per en Mòllic i la Pepi. Recordeu que s'ha d'anar amb calçat còmode, de muntanya o camp.

Allà comença l'excursió i l'aventura. Agafarem un caminoi que hi ha, passat el pont, a mà esquerra de la carretera. A cinc minuts hi ha una font junt al riu, amb aigua bona i fresqueta del Montseny. És l'últim punt d'aigua potable.    

Seguirem un quart d'hora tot passejant pel bosc, (total, només uns 20 minuts) fins al Castanyer Cap de Drac -  no serà el Cap de Dinosaure, perquè és molt lluny, hi va molta gent que no em coneix  i s'espantaria en veure el Mamut. En cas  que plogués, tenim un lloc alternatiu on posar-nos.

I un cop al Castanyer Cap de Drac  – amb l'ajuda vostra - faré sortir el meu Mamut. Però recordeu que és entre tots que hem de fer que  aparegui (portant una foto seva, o un ullal, o pel de mamut, o una trompa de mamut, etc.) . Quanta més Imaginació tingueu per fer sortir el Mamut, més palpable, gros i divertit serà.  

I jugarem amb ell i cantarem, ballarem, ens hi  farem fotos, (porteu la màquina!), li explicarem contes (li encanten), I desprès, si hi ha temps, la Pepi, que hi entén molt amb arbres, ens en donarà una explicació dels de la zona.

I dinarem, (el dinar, millor per compartir, per exemple, amanida d'arròs, croquetes, truita de patates o carxofes o un formatge per repartir o cireres, ganyips i xocolata, però que cada persona porti solament quantitat de menjar per una sola persona, ja que el Mamut no es menjarà les restes). A baix dono la llista del que portarà els que m'ho han dit. Com que és menja al mig del bosc, no es pot fer foc. Jo portaré tovalles pel terra i algú, coberts, plats, gots i tovallons. Es menja assegut a terra; si algú vol seure sobre un coixí o cadira plegable, s'ho haurà de portar ell i carregar-ho durant els 20 minuts de camí.  El menjar, és millor que hagueu quedat amb la meva Amiga, no fos cas que portéssiu vint truites de patates i ni una gota d'aigua, per exemple. Cadascú ha de portar els estris de repartir el que porti, p. ex. un gabinet qui porti una llonganissa o un formatge sencer o un cullera grossa que porti ensalada russa. 

I després, farem la migdiada sobre l'herba o anirem a donar un passeig fins una cascada. També, de manera opcional, es pot anar al poble de Montseny a visitar l'església i a comprar melmelades artesanals o bé al taller de ceràmica del Toni (que té peces precioses, rellegiu l'Estel-Verd n. 36)  o a fer el que suggeriu. Hi ha gent que té pressa per marxar desprès de dinar. Els qui quedem, haurem de repartir els cotxes per baixar, com a mínim fins al tren.

S'admeten propostes d'activitats comunes en les que hi pugui participar el meu Mamut. El pobrissò, està una mica preocupat: fa molt de temps que no té contacte amb humans: tracteu-lo amb delicadesa!!!

        

Estel-Verd.

 

Resum:

Lloc de trobada: al bar "Plaça L'Estació" de la plaça de l'estació del tren de Sant Celoni a les 10,30 del matí del dissabte 24 de maig, El tren, de la línia C2, que arriba a Sant Celoni a les 10,27, surt de l'Estació de Sants a les 9,32 i  passa pel Passeig de Gràcia a 9,37.

Aparcar: A la carretera que va al poble del Montseny i a Seba, més amunt de Sant Esteve de Palautordera, abans d'arribar on marca el Km. 11, travessarem per la carretera l'únic pont de pedra que passa el riu Tordera. Aparcar passat el pont

Heu de portar: Calçat còmode.

                             Menjar amb l'estri per repartir-lo

Molt important: Heu de dur algo per fer aparèixer el Mamut, per exemple, un ullal, un parent o descendent seu (com l'elefant del zoo), un tros de trompa, un mirall (és molt presumit), etc., etc., etc. Si li porteu una nòvia, estarà encantat; fa molt de temps que no en troba cap...  

 

Menjar ja adjudicat:

La meva Amiga: bolleria-sorpresa (així m'ho ha dit).

Pipi i Toni: truita de patates.

Carme C.: ensalada d'arròs.

Joana M.: complements d'ensalada (maonesa, olives, anxoves. tonyina...)  

Agustí, Pilar i Martí: amanida de pasta.

Guillem i Edith: truita de carxofa o albergínia.

Maria G.: fruita.

Rosa i Ramon: cafè calent amb termo i infusions.                             

Bet i Toni: fruits secs i ratafia.

Consol, Anna i Quim: pa amb tomàquet i fuet.

Anna Eugènia, Salma i Rohima: empanadilles de tonyina...

Alfons i Carme; aigua i vi (ells encara no ho saben, però ho he decidit jo).

 

El meu Mamut