dimarts, 31 de juliol del 2007

Estel-Verd, n. 33


N.33


Estel -Verd.



Continuo amb la descripció dels Esperits de la Natura de la Selva Negra.


Després venen els elfs que d'aspecte són semblats als follets, amb orelles punxegudes i tot. Però són més grans, - entre dos i quatre pams d'alçada – no tenen ales – i per tant, no volen – , n'hi ha de masculins i de femenins, - però més de masculins – i, sobre tot, viuen en societats que habiten en palaus, boscos encantats i en la Cova Lluminosa. També són resplendents i podem desaparèixer. Són savis i tenen alguns poders, però no tants com les fades i els mags. S'encarreguen de defensar de la Selva Negra de les influències malignes. El seu rei es diu Violeta de Llum, és molt amic de les set fades - la gran i les sis mitjanes - i també és amic del Gran Mag Blau i de Or de Foc, el rei elf del bosc de Llevant.


A continuació venim els follets (del tipus que en alemany se'n diu Wichtelmann o Wichtel) que som molt nombrosos. D'aspecte som semblats amb elfs però som molt més petits, (entre 12 i 2 cm.) tenim ales per volar, som lluminosos, podem desaparèixer i vivim al nostre aire, habitualment sols, però ens agrada la companyia i ens agrupem amb altres follets, petites fades o Esperits Humans sobre tot per fer les nostres principals ocupacions que són: jugar, cantar i ballar. També ens agrada xerrar i contemplar les flors i altres plantes. Vivim a ple aire, principalment on hi ha arbres grans, tan a nivell del terra com a les branques. I el que més ens agrada és fer el que ens doni la gana, com a tothom, però nosaltres, en no tenir necessitats físiques, ho podem fer més que els homes, a no ser que vingui la Bruixa Peluda... bé, algun dia, quan em vegi amb ànims, us ho explico.


Desprès venen els Jenseitsgeister o Menschengeister, "Esperits del Més Enllà" o "Esperits Humans" que són els esperits dels homes i dones del passat que, en vida, van ser amics de la Selva Negra o d'algun dels seus habitants i que, en morir, si són admesos per la comunitat dels Esperits de la Natura i ells accepten, llur esperit sobreviu entre nosaltres en forma com de follet o petita fada però sense ales, encara que s'eleven. Obliden part del seu passat a la vida física i sols en conserven els records dels aspectes positius, autèntics i arquetípics, com les persones que van estimar o si tocaven un instrument o aquell conte tan bonic que van inventar. Per això, quan millors han estat en llur vida "humana", més plenitud de vida tenen a la Selva Negra. No mengen més que per caprici i juguen i xerren amb els altres Esperits de la Natura. Si volen, poden viatjar a altres llocs del Món Imaginari, bé a través del Palau dels Miralls dels Somnis o bé formant part del Mantell del Gran Mag Blau.



Estel.-Verd.



El rei dels elfs es diu Violeta de Llum